Netherlands Flag Turkey

Naamswijziging

Voornaamswijziging

Veel voornamen hebben een speciale betekenis. En de achternaam maakt duidelijk bij welke familie iemand hoort. Daarom mag u uw naam niet zomaar wijzigen. Dat is vastgesteld in de wet. Wanneer u toch uw voornaam wilt veranderen moet u een verzoek indienen bij de rechtbank.

In sommige culturen is het heel gewoon dat je een officiële naam hebt en een niet officiële roepnaam. In Nederland is dit niet zo gebruikelijk en ondervindt men in de praktijk problemen. Veel mensen lopen met het idee rond om hun naam te wijzigen, maar weten niet wat de mogelijkheden zijn en de kosten van een dergelijke procedure. Het is van belang dat u zich goed laat informeren en wordt bijgestaan door een deskundige.

Alleen een advocaat is bevoegd om een verzoek tot voornaamswijziging in te dienen bij de rechtbank. Onze advocaten kunnen namens u het verzoek indienen en u verder in de procedure bijstaan.

Laat u zich goed informeren door ons. Voor een kosteloos en vrijblijvend informatief gesprek kunt u ons bereiken op nummer 010-707 38 58.