Netherlands Flag Turkey

Straatverbod

Straatverbod en contactverbod

Vaak komen mensen bij ons met de vraag wat zij kunnen doen tegen ex-partners die hen lastig vallen. Er wordt elke dag en zelfs in de nacht gebeld, ze komen in de straat waar men woont of voor de deur of mensen worden bedreigd. Dit heeft tot gevolg dat het slachtoffer zich heel onveilig voelt en dit heeft vaak ernstige psychische klachten en stress klachten als gevolg.

Er is een oplossing voor dit probleem, namelijk een straatverbod en/of contactverbod. U kunt als slachtoffer bij de rechtbank eisen dat de stalker stopt. De rechter kan een straatverbod en/of contactverbod opleggen. Dit betekent dat hij/zij u (en uw kinderen) niet meer mag lastigvallen. Als hij/zij zich niet houdt aan het verbod kan hij/zij worden bestraft door een boete te betalen of door gevangen gezet te worden.

Heeft u last van een stalker en voelt u zich daardoor bedreigd, onveilig of vreest u voor de veiligheid van uw kinderen dan kan een straatverbod/contactverbod u wellicht een uitkomst bieden.

Laat u zich goed informeren door ons. Voor een kosteloos en vrijblijvend informatief gesprek kunt u ons bereiken op nummer 010-707 38 58.